פומה קלייד קורט: האם נמצאה הנעל שתחזיר את פומה למגרשי הכדורסל?

אחרי היעדרות של יותר מעשרים שנה פומה חוזרת למגרשי הכדורסל. החברה הגרמנית מחזירה בענק את המותג "קלייד" עם ה-פומה קלייד קורט דיסראפט (Clyde Cort Disrupt), הנעל שתנסה לערער את הדומיננטיות של נייקי בשוק נעלי הכדורסל.

פומה קלייד קורט דיסראפט - קרדיט: פומה
פומה קלייד קורט דיסראפט – קרדיט: פומה

פומה קלייד קורט דיסראפט

כניסה לשוק חדש היא מהלך מאתגר ומורכב. פומה רצתה לוודא שהנעל החדשה לא תיכשל והיא עשתה את זה בעזרת שלוש פעולות עיקריות. ראשית, היא חידשה דגם מיתולוגי ואהוב במיוחד. ה-פומה קלייד נוצרה לראשונה ב-1973 עבור האישיות האקסצנרית של וולט "קלייד" פרייזר. עם השנים היא יצאה ממגרשי הכדורסל והפכה לפופולארית גם בתרבות הפופ. כניסה לתחום חדש עם דגם כל כך איקוני ועל זמני תעזור לפומה לתקוע יתד בשוק שיש בו חיבה עצומה לרטרו.

פרוספקטים צעירים ומבטיחים

המהלך השני הוא החתמה של פרוספקטים צעירים ומבטיחים מליגת ה-NBA. פומה החתימה את דיאנדרה אייטון, מרווין באגלי ו-מייקל פורטר ג'ונייר שכולם כרגע משחקים עם הנעל החדשה. בנוסף, החברה החתימה את טרי רוז'יר ו-רודי גיי שהם אומנם כבר לא צעירים, אבל עדיין שחקנים כשרוניים שמרכזים תשומת לב סביבם. לבסוף, אי אפשר להציג נעל משוגעת בלי שחקן משוגע, ולמשבצת הזו נכנס דמרקוס קאזינס.

נעל משוגעת לשחקן משוגע, פומה קלייד קורט דיסראפט - קרדיט: פומה
נעל משוגעת לשחקן משוגע, פומה קלייד קורט דיסראפט – קרדיט: פומה

צעקני וזוהר

המהלך השלישי קשור יותר לעיצוב שנבחר לקלייד קורט. קשה לבלוט בשוק שכבר ראה את הכל, אולם נראה שלמרות הקושי הנעל עדיין מצליחה להיות יוצאת דופן. טינקר הטפילד מאמין בגישת ״תאהב או תשנא, רק אל תישאר אדיש״. בהקשר הזה הקלייד קורט בהחלט עונה על ההגדרה. לדגם הראשון נבחרו צבעים צעקניים כמו כתום וצהוב כאשר הסוליה בצבע שקוף. זה אולי לא סגנון שמתאים לכל אחד, אבל הן בהחלט יסובבו ראשים ויפנו הרבה שאלות למי שנועל אותן.

פומה קלייד קורט דיסראפט - קרדיט: פומה
פומה קלייד קורט דיסראפט – קרדיט: פומה

הבוסט של פומה

מבחינה טכנית המבנה הכללי של הנעל מזכיר גרב שעוטפת את כף הרגל ומאפשרת נעילה וחליצה נוחה. לאפר נבחר בד האנג'נירד ניט (Engineered knit) שהוא בעצם סוג של סיבי פוליאסטר גמישים וארוגים (בדומה לפלייניט של נייקי או לפריימניט של אדידס). בקרסול נוספה רצועת תמיכה מגומי קשיח, והאיילטס של השרוכים ממוקמים יחסית נמוך כדי לקבל הידוק נוסף של כף הרגל.

כמו בכל נעל, עיקר הטכנולוגיה הושקעה בעיקר בסוליה, ושם הקלייד קורט מצליחה להפתיע. פומה שילבה את שתי הטכנולוגיות המובילות שלה, ה-NRGY שהן כדוריות פוליאוריתן שמאוד מזכירות את הבוסט של אדידס רק פחות קפיציות, ובנוסף שולבה טכנולוגיית ה-IGNITE שהיא יחידת קצף מוקשה במדיסול, כדי להוסיף תמיכה ויציבות. לבסוף נוספה בחלק האחורי רצועת נעילה עם הכיתוב 1973, השנה שבה נוצרה הפומה קלייד לראשונה.

בעיטה בישבן

בינתיים הביקורות בעולם משבחות וכולם מציינים שהנעל מצליחה להפתיע למרות המראה הלא נוח שלה. היא גם זוכה לחשיפה רבה במשחקי ה-NBA בעקבות השחקנים שפומה החתימה. יפה לראות שהחברה לא ניסתה להתחרות בנייקי ואדידס ולהחתים אולסטארס במיליוני דולרים, אלא הלכה דווקא על שחקנים צעירים ורעבים, כאלו ששמחים לקבל חוזה לנעל, גם אם היא כרגע עוד לא על שמם.

כבר שנים שהשליטה הדומיננטית של נייקי NBA לא עושה טוב לשוק הסניקרס. תור הזהב של נייקי נשאר בשנות התשעים, ונעלי הכדורסל הנמכרות ביותר שלה הן עדיין אייר ג'ורדן. גם לאדידס חסרה מתחרה מלמטה שתדחף אותה למקומות יצירתיים חדשים. אולי התשובה תגיע דווקא מהפומה קלייד קורט. היא אולי לא מציגה טכנולוגיה מרהיבה, אבל היא פרשית ומרעננת, עם תג מחיר סביר (120$) ויש לה את הפרזנטורים הנכונים, זה בדיוק מה שהשוק הזה היה צריך.

קלייד קורט דיסראפט - קרדיט: פומה
קלייד קורט דיסראפט - קרדיט: פומה
InstacopSneakers

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *