האייטיז הביאו את בשורת המהפיכה הטכנולוגית. שפורפרות ענקיות ופרמיטיביות הוחלפו בטרנסיסטורים זעירים ומתוחכמים, ופתאום כל מוצר יכל להפוך לאלקטרוני. לתוך האקלים הזה נוצרה ה-פומה אר.אס קומפיוטר (Puma R.S Computer) הנעל הטכנולוגית והרובוטית ביותר שיצאה עד לאותה תקופה, והחלוצה הגדולה בכל מה שקשור בחיבור שבין טכנולוגיה לספורט.
פומה אר.אס קומפיוטר
המגמה המובילה בשנות השמונים הייתה כניסה של מחשבים אישיים כמו הקומדור 64 או האפל 2 לכל בית. באותה תקופה גם חברות הספורט ניסו לאמץ את הטכנולוגיות החדשות לטובת הנעליים שלהן. אדידס למשל, יצרה ב-1984 את ה-מיקרופייסר (Adidas Micropacer), נעל עם חיישן פנימי ומסך על הלשון שידעה להציג מרחק, קצב וקלוריות בזמן אמת.
המתקדמת ביותר בעולם
פומה ראתה את אחותה החורגת יוצאת עם מוצר מהפכני, והחליטה שהיא תעקוף אותה בענק, שהיא תייצר את הנעל המתקדמת ביותר בתחום. בניגוד לאדידס, לפומה היה רעיון שנחשב מופרע באותה תקופה, לחבר לנעל החדשה את המחשבים האישיים שהתחילו להיכנס לבתים. המטרה הייתה לייצר תוכנת מחשב שתדבר עם הנעל כאשר היא תחובר למחשב עם כבל ייעודי. ב-1986 היא היממה את העולם עם ה-פומה אר.אס קומפיוטר, נעל חללית ומוזרה שמותקן בה שבב אלקטרוני והיא יודעת לתקשר עם מחשבים.
יותר מהירים, יעילים ותחרותיים
השם R.S הוא לא קיצור של Robot Shoe אלא של Running System. המטרה הייתה שרצים יוכלו לחקור את ההישגים שלהם, שיבינו בעזרת אוסף של נתונים כיצד להיות יותר מהירים, יעילים ותחרותיים כדי לשפר את הביצועים. פומה יצרה לנעל המקורית שבב שהותקן מאחורי העקב, ובעצם העניק לה מראה של רובוטריק. בזמן הריצה השבב הקליט את הזמן, המרחק וקצב שריפת הקלוריות. כאשר הרץ הגיע לביתו, הוא היה צריך לחבר כבל 16 פינים למחשב קומדור, אפל או IBM, להכניס דיסקט 1.2MB לכונן, ואז לקבל את נתוני הריצה שלו.
הנעל עצמה הייתה שילוב של עור ורשת, כאשר הסוליה הורכבה מלא פחות מארבע שכבות. החלק הבולט ביותר בנעל ומה שהעניק לה את המראה החריג, היה מתקן האחסון של השבב. הוא היה עשוי מפוליאוריתן תרמופלסטי והיו עליו שני כפתורים, Reset (מאפס את נתוני הריצה) ו-Test (בודק שהשבב אכן פועל). הקולורווי היה מן אפור כסוף, כאשר הסמל של פומה והכיתוב R.S Computer מופיעים בכחול כהה.
בלוטות' וכרטיס זיכרון
בגרסה החדשה כמובן שאין יותר צורך בכבל תקשורת. בנעל מותקן חיישן חדיש שיודע לדבר עם מערכות אנדרואיד ו-iOS דרך קישורית BlueTooth. החיישן מתחבר לאפליקציה ייעודית של ה-פומה אר.אס קומפיוטר ומתחיל להקליט ברגע שיש תקשורת עם הטלפון. כדי לשחזר את התצוגה המקורית של המחשבים בשנות השמונים, האפליקציה מציגה את המידע ב-8 ביט, ומגיע איתה גם משחק שולה מוקשים ב-8 ביט. בנעל יש עדיין סוללה שצריך להטעין, ולכן מצורף אליה כבל להטענה דרך שקע USB.
בנוסף להתאמה הטכנולוגית של הנעל לזמנים שלנו, יש גם כרטיס זיכרון שיודע להקליט מידע ולשמור אותו במשך שלושים יום. הרץ יכול לגשת לכל המידע באפליקציה במהלך חודש שלם, עד שהמידע יתחיל למחוק את עצמו. המטרה היא כמובן לאפשר השוואה בין תוצאות הריצה באמצעות חלוקה לחודשים. שני הכפתורים שהיו על הנעל המקורית הוחלפו בשתי נורות לד. נורה אדומה שמראה את קצב ההתקדמות היומי, ונורה ירוקה שמראה את עוצמת הסוללה.
המכירות נכשלו בענק
כמו כל מוצר שהקדים את זמנו, הפומה אר. אס קומפיוטר נכשלה במכירות. בניגוד ל-מארס יארד או ל-ואנס x ספייס וויאג’ר שרפרנסו לחלל אבל היה להן לוק של נעל רגילה, הנעל הזו באמת נראתה כמו סוג של עב"מ. היא הייתה רובוטית מדי ודרשה התעסקות טכנית מורכבת. בכלל, נראה שהיא כוונה לאוכלוסיה מאוד ספציפית, רצים מקצועיים או חובבנים, שהם גם פריקים של טכנולוגיה, הרי רק הם יכלו להעריך נעל שמתחברת למחשב. דווקא היום, כחלק מגל רטרו אייטיזי, היא חוזרת להיות מבוקשת.
הרבה זמן חיכיתי להוצאה המחודשת של של ה-פומה אר.אס קומפיוטר וסוף סוף היא הגיעה. הבעיה כמובן שהיא סופר מוגבלת. יצאו בסך הכל 86 זוגות כדי לסמל את שנת היציאה המקורית של הנעל – 1986. היא מגיע במארז שחור ומהודר, ועל כל זוג מופיע בחלק הפנימי של הלשון מספר העותק מתוך המהדורה. היא גם יוצאת במספר מצומצם של מקומות, חנות הבוטיק Kith, האתר של פומה בארה"ב ויפן, ובחנויות הפיזיות של פומה בטוקיו, ברלין ולונדון. המחיר, 650$. ללא ספק אסטרונומי, אבל ראוי לנעל חללית.
-
פומה אר.אס קומפיוטר: הנעל הממוחשבת של הרצים הגיקים
האייטיז הביאו את בשורת המהפיכה הטכנולוגית. שפורפרות ענקיות ופרמיטיביות הוחלפו בטרנסיסטורים זעירים ומתוחכמים, ופתאום כל מוצר יכל להפוך לאלקטרוני. לתוך האקלים הזה נוצרה ה-פומה אר.אס קומפיוטר (Puma R.S Computer) הנעל הטכנולוגית והרובוטית ביותר שיצאה עד לאותה תקופה, והחלוצה הגדולה בכל מה שקשור בחיבור שבין טכנולוגיה לספורט. פומה אר.אס קומפיוטר המגמה המובילה בשנות השמונים הייתה כניסה…