רוני פייג הוא לא מעצב אופנה, למעשה כוח-העל שלו הוא היכולת לייצר הייפ. זה מה שהפך את קית' מחנות צנועה לאחד ממותגי הסטריט-וור המשפיעים ביותר בעולם, ואת הביקור בחנויות של KITH לחוויה בפני עצמה. בעזרת קשרים במקומות הנכונים, הרבה עבודה קשה ולא מעט כישרון, פייג' יצר מוסד ניו-יורקי שמכתיב טרנדים בעולם הסניקרס, ולכן כל המותגים הגדולים עומדים בתור כדי לעבוד איתו. זה הסיפור מאחורי ההצלחה של רוני פייג (Ronnie Fieg) והמותג קית'.
קית': איך רוני פייג המציא את המותג של הדור הבא | KITH
פייג גדל בקווינס, ומגיל צעיר היה מנהל רישומים איזה מוזיקה חברים שלו שומעים ומה הם לובשים. בן דוד של אמא שלו הוא דיוויד זקן, דמות מוכרת בעולם הסניקרס של שנות התשעים, בזכות הבעלות שלו ברשת חנויות הנעליים David Z. עוד בבית הספר היסודי, פייג היה שומע סיפורים מאחותו הגדולה על הלקוחות הסלבריטאים שהיו מגיעים לקנות אצל דיוויד נעליים.
לבר המצווה פייג קיבל מדיוויד מעטפה עם צ'ק. הוא החזיר לו אותה בנימוס וביקש במקומה לעבוד באחד מהסניפים של David Z אחרי הלימודים. זקן הסכים שפייג יעבוד בסניף שנמצא בשכונת גריניץ' ויליג', ומהר מאוד גם פייג הצעיר פגש באופן אישי אגדות היפ-הופ כמו ג'יי זי, נוטוריוס B.I.G וטו-פאק.
הנעליים הפופולריות ביותר באותה תקופה היו מגפי טימברלנד חומות וכל הראפרים היו מגיעים לחנויות של David Z כדי לרכוש לעצמם כמה שיותר זוגות. פייג התחיל לייצר קשרים עם דמויות מובילות במנהטן כמו שחקני NBA, בעלי מועדונים ומפיקים שניהלו את חיי הלילה בעיר.
באמצע שנות התשעים לא היה טיק-טוק או אינסטגרם כדי להבין איך להתלבש. את ההשראה כולם לקחו מהרחוב. השעות שפייג בילה בחנות עזרו לו לפתח את הטעם האישי שלו, הוא היה חוזר לבית הספר עם מגפי טימבלרנד או קלארקס וולאביס, בזמן שאיש לא ידע מה זה. הוא הביא את הסטייל של מנהטן לקווינס, וזה גרם לכל הילדים בשכבה להגיע לחנות כדי לרכוש לעצמם זוג. פייג הפך למוביל דעה.
דיוויד זיהה את הפוטנציאל של פייג וקידם אותו להיות הקניין הראשי של הרשת. פייג הביא לחנות את חברת ניו-באלאנס בזמן שאף אחד לא הלך עם המותג הזה. בשנת 1995 יצאה ה-נייקי זום פלייט 95 של ג'ייסון קיד, ופייג מייד התאהב בנעל הזו. בתחילת שנות האלפיים הוא זיהה ירידה בביקוש למגפיים חומות מגושמות ועלייה בביקוש לסניקרס.
בשנת 2007, כשהוא כבר היה בן 25, פייג הצליח להשיג שיתוף פעולה עם חברת אסיקס סביב ה-ג'ל לייט 3. דגם בלי הייפ ובלי רפרנס תרבותי מאחוריו, אלא פשוט עיצוב יפה שהוא זכר מהילדות שלו. החנות קיבלה 252 זוגות במהדורה מיוחדת, ופייג הצליח למכור את כולם בתוך יום אחד. בשלב הזה הוא כבר יצר לעצמו שם בעיר וחברות נוספות רצו להתחיל לעבוד מולו.
פייג רצה לשנות את האופי של החנות. לא רשת גדולה שמוכרת נעליים, אלא מותג נישתי שמוכר לייפסטייל, מקום שאנשים עומדים בתור מחוץ לדלת שלו, כדי לקנות כל מה שהוא קול. הוא לא רצה למכור סחורה שיש במקומות אחרים, אלא להיות ייחודי, לעניק ללקוחות שלו חווית פרימיום, גם אם מדובר בפרטי בייסיק כמו סניקרס והודיס. דיוויד לא התחבר לחזון של פייג הצעיר, ודרכיהם נפרדו.
לפייג היה חבר עם רשת חנויות בגדים בשם Atrium, והוא הסכים שפייג יפתח חנות קטנה בחלק האחורי של הסניף בשכונת סוהו. פייג הגיע עם אבא שלו, וביחד הם בנו חנות חדשה שעוצבה בסגנון תעשייתי עם חומרים כמו עץ וזכוכית, כאשר המטרה הייתה לייצר מרחב רייטיל שנראה כמו קלאב-האוס מהעתיד.
תוך זמן קצר החנות האחורית שלו הצליחה הרבה יותר מ-Atrium, ולכן בשנת 2011 החנות נפתחה מחדש באותו מיקום תחת השם KITH. בהתחלה הלקוחות היו בעיקר החברים הקרובים של רוני, אבל זה היה ברור שהוא רוצה להתרחב מעבר לסביבה שלו.
השם KITH נלקח מתוך הביטוי Kith and Kin כשהמשמעות שלו היא חברים ומשפחה. כלומר המטרה של פייג תמיד הייתה לייצר קהילה, ואכן כשהחנות נפתחה המוטו שלה היה Just Us.
בתחילת הדרך קית' מכרה בעיקר סניקרס וקולקציות בגדים סביב שיתופי פעולה שהיא ערכה. בשנת 2012 רוני הרגיש שהקהל מוכן למותג פרטי. הוא לקח לחייט זוג מכנס דגמ"ח של המותג Scotch & Soda, והוסיף רצועות אלסטיות בחלק שקרוב לקרסול, כשהמטרה הייתה שיראו כמה שיותר את הנעליים. בהתחלה הוא ייצר 12 יחידות ומכר את כולם, לאחר מכן 24 יחידות ואז 100.
מאותו רגע פייג התחיל להוציא קולקציות שבועיות שהתחלפו במהירות. השמועה על החנות החדשה בסוהו עברה מפה לאוזן, וחובבי אופנה התחילו להתאסף סביבה, כדי לקחת חלק בסוד הכי שמור בעיר. קית' הפכה מהר מאוד לסמל לכל מה שהוא קול. חנות שלא רק מוכרת סניקרס וסטריט-וור, אלא לייפסטייל באווירת פרימיום והיי-אנד.
ההצלחה של פייג עם קית' הובילה להתרחבות מקומית הכוללת פתיחת חנויות בוטיק נוספות בערים כמו מיאמי, לוס אנג'לס וכן התרחבות גולבלית בערים כמו פריז וטוקיו. המשותף לכל הסניפים הוא שילוב בין סטריט-וור ופרימיום, דגש על פריטים איכותיים והקפדה על האסתטיקה העיצובית, מהאופן שבו מוצגים הבגדים והאקססוריז ועד עיצוב הפנים של החנות.
קית' עובדת עם האמן דניאל אשרם, שעשה עבודות דומות עם בית האופנה דיור וחברת היוקרה טיפאני ושות'. התוצאה היא סניפים שנראים כמו בית מקדש לסניקרס. שימוש בשיש לבן, קטיפה, זכוכית וגוונים של כרום, זהב וברקת. הכל כדי להעניק חוויה מרוממת כאשר קונים את הפריטים של המותג.
קית' הייתה בין החנויות הראשות שהציעה בסניפים שלה גלידה ודגני בוקר ב-7$ בלבד. כך שאפשר להיכנס לחנות וליהנות ממנה, גם מבלי הצורך להוציא מאות דולרים.
בכל הסניפים של קית' תמיד ניתן יהיה למצוא פריטים שמתאימים למגוון רחב של גילאים. למרות ההשקות השבועיות, המטרה היא לא להחזיק רק הייפ, אלא לשמור על ה-DNA של המותג כמכתיב דיעה. כך תוכלו למצוא תמיד את החברות הגדולות, לצד מותגים נישתיים יותר כמו קזבלנקה, מייסון מרג'לה, וויס ווים ואליקס.
רוני נחשב למר שיתופי הפעולה, ואולי מקביל רק למותג סופרים בכמות הקולבים שהוא עורך בשנה אחת. כמה משיתופי הפעולה הזכורים ביותר של המותג היו עם חברת קוקה-קולה, מונקלר ועם האמן ג'ף קונס. שיתוף פעולה יוצא דופן היה בשנת 2021 עם יצרנית הרכב הגרמנית BMW, סביב דגם ה-M4. החברה השיקה מהדורה מוגבלת של הרכב שכללה 150 יחידות במחיר של 380,000 שקל לרכב אחד. כל הרכבים נמכרו תוך 30 דקות.
כמובן שקית' משתפת פעולה עם מותגי הסניקרס הגדולים כמו נייקי, אדידס, ריבוק, פומה וקונברס, אבל יש לרוני מקום מיוחד בלב לניו-באלאנס ואסיקס, שהיו איתו מתחילת הדרך. בחנויות שלו תוכלו גם למצוא נעליים של סלומון, הוקה, טימברלנד, קלארקס, בלמיין, קרוקס, ראף סימונס ודר. מרטינס.
שילוב בין פרימיום לסטריט-וור ושיתופי פעולה שנבחרים בקפידה, הפכו את קית' ליעד חובה עבור כל מי שמתעניין בסניקרס ותרבות הרחוב. עם קולקציות באיכות גבוהה וחנויות בוטיק שמציעות חוויית קנייה ייחודית ומרגשת, KITH הוא אחד ממותגי הסטריט-וור הפופולריים ביותר בעולם, והכל בזכות החזון של המסייד החלוצי שלו – רוני פייג.
-
באנג תרנגול ונעלי שטן: מה עומד מאחורי התעלולים הוויראלים של MSCHF
לגבריאל וויילי (Gabriel Whaley) נמאס מאוד פוסט שיווקי בפייסבוק או תמונה סוחטת לייקים באינסטגרם. הוא הבין שהציבור כבר לא יכול לשאת את הרעש הטורדני שמייצר עולם הפרסום המסורתי, ולכן בחר להתחיל פרויקט שאפתני משלו בשם MSCHF שמטרתו להמציא את האינטרנט מחדש. לא לפנות ברצינות לכמה שיותר אנשים בתקווה לתפוס חלק קטן מהעוגה, אלא לפתור לאנשים…
-
דורסנית או לגיטימית: למה חברת נייקי תובעת את כל העולם?
קל לראות בחברת נייקי את המרשעת הגדולה שתובעת את כל המתחרים, הרי במשך שנים היא מנהלת מלחמה תביעות עם היריבה השנואה – אדידס, אבל לאחרונה נוספו לרשימת האויבים חברות ענק נוספות כמו סטוק אקס, לולולמון, ובייפ. בעוד התביעה נגד גופים גדולים עוד מתקבלת על הדעת, לחברה יש היסטוריית תביעות קטנונית מול חברות זניחות ואנשים פרטיים…
-
קיקו קוסטדינוב: המעצב שהזריק חיים חדשים חברת אסיקס
גם אם לא כל הקולקציות נראות בדיוק אותו הדבר, באופנת הגברים מעט מאוד משתנה מעונה לעונה. העיצובים החדשים של המותגים הגדולים מרפרנסים לאופנת הרחוב, לפעמים לתרבות הפופולרית ומדי פעם לטרנדים עכשוויים, אבל בכל מה שקשור לגזרות מעניינות ומאתגרות, אין בשורה חדשה. קיקו קוסטדינוב הוא מעצב שלא יוצר מחדש את אופנת הגברים, אבל כן משנה את…
-
קית': מהו סוד ההצלחה הגדול של רוני פייג? | KITH
רוני פייג הוא לא מעצב אופנה, למעשה כוח-העל שלו הוא היכולת לייצר הייפ. זה מה שהפך את קית' מחנות צנועה לאחד ממותגי הסטריט-וור המשפיעים ביותר בעולם, ואת הביקור בחנויות של KITH לחוויה בפני עצמה. בעזרת קשרים במקומות הנכונים, הרבה עבודה קשה ולא מעט כישרון, פייג' יצר מוסד ניו-יורקי שמכתיב טרנדים בעולם הסניקרס, ולכן כל המותגים…
-
פיט פארה: פופ-ארט של סקייטבורד, אמנות ומוזיקה | Parra
לא משנה אם מדובר בעיצוב טישרטים, סירטוט, ציור, אנימציה או פיסול, אפשר לזהות מקילומטרים את הסגנון הייחודי של פיט פארה (Piet Parra). סטייל שהפך אותו לאמן מוערך על ידי הגלריות המובילות מעולם, ובמקביל לאחד היוצרים הפופולרים ביותר בתרבות הסטריט-וור. האופן שבו הוא הצליח לשלב בין עולמות הסקייטבורד, מוזיקה ואמנות חזותית, הפכו אותו לאחד האמנים המרגשים…
-
Stüssy: למה שון סטוסי הוא הסנדק של תנועת הסטריט-וור?
יש מעט מאוד מותגים בעולם הסטריט-וור שהצליחו לשמור על הרלוונטיות שלהם מעל ארבעים שנה. לייבלים שייסדו את הז'אנר, יצרו עדת מעריצים סביבם, והלוגו שלהם הפך לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם תרבות הרחוב. סטוסי היא בדיוק מותג כזה, ולמרות שהוא מלווה אותנו משנות השמונים, לא רק שהוא עדיין רלוונטי, שיא הפופולריות שלו עוד לפניו. זה הסיפור…
-
חנויות הסניקרס הכי שוות בלוס אנג'לס: סניקרס שופינג בחו"ל
בכל מה שקשור לעולם הסניקרס והסטריט-וור, תהיו בטוחים שלוס אנג'לס היא אחת הערים המובילות בעולם. למעשה מדובר במקום המושלם להתעדכן בכל מה שחם בסצנה ולהתחבר לתרבות הרחוב. מלבד מורשת עשירה של פאשן וסטייל, אחד המאפיינים הבולטים ביותר של סצנת הסניקרס בעיר הוא הגיוון שלה – ממותגי מעצבים יוקרתיים ועד למותגי סטריט-וור עצמאיים, כך שכולם יוכלו…
-
נעליים עם גלגלים: נעלי רולר ונעליים עם גלגל נשלף – מדריך
הילדים שוב משועממים או מתעצלים לצאת מהבית? למה לא לאפשר להם לבצע פעילות מהנה ומשחררת שתשפר להם את היציבה ואת שיווי המשקל, תעניק מיומנויות מוטוריות חדשות, ותעזור לשיפור הריכוז והכושר הגופני. נעליים עם גלגלים משלבות את הטוב מכל העולמות, הן מתנה מושלמת שמשלבת הנאה עם פרקטיות, ועכשיו כל מה שאתם צריכים כדי למצוא את נעלי…