חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור

לנצח את האלגוריתם – זו המשימה של כל יוצר תוכן ברשת היום. בגלל זה תמיד הכותרות מפוצצות מדי, הסרטונים ארוכים מדי והתמונות מוגזמות בטירוף. טק-וור הוא עוד אחד מהענפים שסובל מיחסי ציבור גרועים. המשמעות של ההאשטאג techwear היא לצאת לרחוב בתחפושת של נינג'ה שחורה, עטופה בשחפ"צ קרמי, מסכה של דארת' ויידר, ויד ביונית שמחזיקה זוג חרבות סמוראיות. המציאות לעומת זאת, היא הפוכה לגמרי. טק-וור בראש ובראשונה אמור להיות לבוש נוח. כלומר שימוש בבדים קלים, נושמים, אווריריים, ועמידים לכל מזג אוויר. אז למה אנשים מתעקשים להשוות טק-וור לנינג'ה?

חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור

חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור

טק-וור שווה נינג'ה כי זה מצטלם טוב וסוחט לייקים. יחד עם זאת, במקום מסויים טק-וור אכן לוקח את ההשראה שלו מהייקום הקולנועי ועולם הפנטזיה. דמיינו את הסייבר פאנק של בלייד ראנר פוגש את העולם הדיסטופי של מלחמת הכוכבים, רק בסקייל הרבה יותר נמוך ומחובר למציאות. החשיבה היא פחות אופנה ויותר פרקטיות, פונקצליות, איך לייצר את הבגד הכי שימושי שיש. כזה שיגן עלינו כשיורד גשם, יתקפל לתוך עצמו כהשמש יוצאת, יאחסן את כל הפריטים החשובים שלנו ויאפשר לנו להסתובב ברחובות במקסימום נוחות.

חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור
שימוש ופרקטי – הטק-וור של White Mountaineering

בניגוד ל-טרנד הגורפקור שמגיע מעולם טיולי השטח, הטק-וור שם דגש יותר על מראה אורבני, צבעים כהים, אקססוריז, רצועות, חגורות, ואפשרויות נשיאה של פריטים קטנים ושימושיים כמו אוזניות, טלפון וכד'. הבן דוד הכי קרוב שלו הוא ה-Warwear, לבוש שמושפע ממדים וציוד לחימה של צבאות ברחבי העולם. שם הדגש הוא על צבעי חאקי ודפוס קמופלאז׳, הטק-וור לעומת זאת, אוהב שחור וכמה שיותר. הצבע שחור מתחבר מאוד לעולם הסייבר, המיסתורין והריגול. השימוש במסכות הוא מטופש והופך את המראה לקצת מפחיד, אבל יכול להיות שימושי אם נקלעתם למסיבת הדבקה.

מטופש ומיותר - שימוש במסכות
מטופש ומיותר – שימוש במסכות

המותג שהמציא מחדש את הטק-וור

המותג הפרוגרסיבי ביותר וזה שמוביל היום את טרנד הטק-וור הוא אקרונים (Acronym). החברה הגרמנית נוסדה בשנת 1994 על ידי ארולסון היו (Errolson Hugh) ו-מיכאלה סצ'נבאכר (michaela sachenbacher) מתוך מטרה לשלב נוחות, טכנולוגיה ופונקצונליות עם הקפדה על שימוש רק בחומרי פרימיום ואיכות ייצור ברמה הגבוהה ביותר. אקרונים לא המציאה את טרנד הטק-וור אבל היא כן הפכה אותו למה שהוא היום. כמה מהפריטים האיקונים ביותר בעולם הטק-וור עוצבו על ידי אקרונים, עניין שהפך את המותג להולי גרייל של העולם הזה.

הבעיה של אקרונים היא הנטייה להציג לפעמים עיצובים קיצוניים ומוגזמים, מה גם שהפריטים שלה יקרים להחריד. זה גורם להרבה אנשים לחשוב שטק-וור הוא סגנון לבוש שמיועד לפאשיניסטות, הייפביסטים או נובורישים בלבד, למרות שבפועל כל אחד יכול לאמץ אותו. הרבה לפני הגזרה והעיצוב, העיקרון המרכזי בטק-וור הוא קודם כל הבדים. שימוש בחומרים מפוליאסטר גמיש, ריפ-סטופ למניעת התרחבות של קרעים ושימוש בטכנולוגיות עמידות למים כמו גורטקס.

הדוגמן של אקרונים הוא גם הבעלים – ארולסון היו

גורטקס היא טכנולוגיה ותיקה שפיתחה חברת Gore האמריקאית, והיא מציגה בדים טכנולוגיים שמורכבים ממברנות מטפלון (ממש כמו החומר ששמים אינסטלטורים בהברגה של ברזים כדי למנוע נזילות). המטרה היא לספק פריטי לבוש שמונעים חדירת של גשמים מבחוץ ומאפשרים איוורור מפנים, כך שהגוף יוכל להמשיך לנשום. מאחר ומוצרי גורטקס נחשבים לאיכותיים ויקרים, רק החברות הגדולות יכולות להרשות לעצמן לייצר את המוצרים של החברה, והן נבחנות באופן קבוע כדי לוודא שאיכות הייצור עומדת בסטדנרטים הגבוהים והמחמירים של הלייבל.

אדידס Terrex ונייקי ACG

חברות ענק כמו נייקי ואדידס משקיעות מיליונים בעולם הטק-וור. אדידס עושה את זה דרך קולקציית Y3 של יוז'י ימאמוטו וקו האדידס Terrex. נייקי דרך קולקציית ה-ACG שלה, והיא אפילו הביאה בשנת 2014 את ארולסון היו מאקרונים כדי שיהיה אחראי על קולקציית הביגוד. מאחר ומדובר בלבוש שמונע על ידי טכנולוגיה, החברות האלו מנסות כל הזמן לדחוף את העיצובים קדימה עם שימוש בבדים חכמים, וגזרות מורכבות, פריקות ורב שימושיות.

טק-וור Y3 של יוז'י ימאמוטו
טק-וור Y3 של יוז'י ימאמוטו
מעיל הטק-וור האולטימטיבי | Nikelab ACG Alpine Jacket

מלבד החברות הגדולות, יש מותגים שמזוהים הרבה יותר עם עולם הטק-וור כמו הרנו ו-סי.פי קומפני האיטלקיות, ארטריקס ויילאנס הקנדית, ווייט מאונטנירינג היפנית ו-אאוטלייר הניו-יורקרית. חלקן פונות לכיוון הוינטאג' ובגדי והעבודה, חלקן לכיוון המיליטריסטי וחלקן לז'אנר בגדי הטיולים. יש לייבלים שמתמחים בעיצובים מורכבים וצבעוניים ויש כאלו ששומרים על מראה שמרני ומינימליסטי, אבל המשותף לכולן הוא הרצון לספק לבוש חכם, נוח ועמיד.

טק-וור בעולם הסניקרס

כמובן שסניקרס מצטרפות לעולם הטק-וור ומשלימות את המראה העתידני והמיסתורי. בהקשר הזה ה-Nike Air Presto ובמיוחד שיתופי הפעולה של החברה עם אקרונים, נחשבים לחוד החנית של מראה הטק-וור. עד היום נייקי מקפידה להוציא את הפרסטו בשלל מהדורות יוטיליטי שמטרגטות במדויק את קהילת הלבוש הטכני. מלבד זאת, כל נעל עם אסתטיקה עתידנית מתאימה.

הסניקרס המזוהות ביותר עם טק-וור | Nike Air Presto Mid Acronym Racer Pink

נייקי

נייקי היא חברת הספורט שמובילה את הטרנד עם עשרות דגמים איקוניים שיצאו במהלך השנים. זה יכול להיות אפילו דגם יחסית פשוט כמו ה-Nike Air Huarache אבל גם אותו נייקי מוציאה במהדורות יוטיליטי מיוחדות שמעניקה טוויסט אורבני ואסתטיקת סייבר פאנק. עוד דוגמאות הן ה-Nike Pegasus Trail 2 Gore-Tex, ה-Nike ACG Nasu, ה-Nike ACG Mountain Fly Low, וכמובן ספינת הדגל, ה-Nike ACG Terra Antarktik GORE-TEX. מי שמחפש מראה יותר קלאסי יכולה ללכת על ה-Nike Air Force 1 Low Utility. אם אתם מחפשים אופציות זולות ונגישות ניתן בהחלט ללכת על ה-flyknit free run או כל ה-Nike Air VaporMax.

ריבוק

אם תמצאו אותה בצבעים נורמליים, אז ה-Reeebok Instapump Fury היא אופציה נהדרת, גם ה-Zig Kinetica Edge תעשה את העבודה.

Reebok Zig Kinetica Edge

אדידס

האדידס Terrex Free Hiker היא נעל פרפורמס שמיועדת לריצת שטח, אבל השימוש בחומרי פרימיום עמידים לחדירת נוזלים הופכים אותה לפריט טק-וור לכל דבר. אצל יוז'י יממוטו אפשר למצוא את ה-Y-3 TERREX SWIFT R3 GTX. אופציות זולות יותר מגיעות עם ה-אדידס adidas NMD R1, וכמובן שאי אפשר לא לציין את המראה האקסצנטרי של ה-adidas Yeezy 450 או את הסוליה העכבישית של ה-adidas Ultra 4D.

Y-3 TERREX SWIFT R3 GTX
חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור

פומה

לפומה יש קו טק-וור מרשים ונגיש שכולל את ה-FUSE Training Shoes את ה-Calibrate Restored Metric MS וה-Ferrari IONF Men's Motorsport. לנשים יש את ה-Defy Mid Core.

הוקה וסלומון

למי שמחפש מראה קצת יותר אגרסיבי וקשוח יכול לבדוק את ה-Salomon Cross Hike Mid GTX ה-HOKA ONE ONE TenNine Hike GTX או ה-Hoka One One Kaha Low GTX.

חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור
HOKA ONE ONE TenNine
חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור
Salomon Cross Hike Mid GTX

מומחה בצמצום מגע עם הסביבה

הטק-וור לא חייב להיות פריט לבוש אקסקלוסיבי שמככב רק בפוסטים של יפנים אקסצנטריים באינסטגרם. גם מראה מינימליסטי יכול להחשב טק-וור, כל עוד הוא שומר על כללים של קליליות, אווריריות, שימושיות ועמידות לכל מזג אוויר. מלבד זאת, הוא כלי נהדר לצמצם לאפס את המגע עם הסביבה. השחור נבלע ברקע ולא דורש תשומת לב. הכיסים, הזיפרים והסקוטשים הוא מקומות אחסון נהדרים לאביזרים מבודדים כמו אוזניות אלחוטיות, משקפי שמש, לפטופ וכמובן הטלפון. מדובר בטרנד קלאסי שהפריטים שלו פועלים בתוך מרחב מנותק והם תמיד יהיו באופנה. הוא כן מדבר עם מגמות עכשוויות כמו השימוש בלוגו מינימליסטי, דגש קודם כל על נוחות וכמובן מסכות, אבל זו סתם מקריות שמגיעה מסיבות אחרות לגמרי.

עוד כמה נינג'ות לסיום

חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור
חלאס כבר עם הנינג'ות והחרבות: הטעות של כולם לגבי טק-וור

מהמון בלאן למטרופוליטן: טרנד הגורפקור כאן כדי להישאר

כיצד ניתן לרכוש סניקרס באמצעות סטוק אקס: מדריך בעברית

העתיד בצורת קקטוס: מי עומד מאחורי המותג קקטוס פלאנט פלי מרקט?

InstacopSneakers

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *