מדריך מיסים לסניקרס: כל המידע על הזמנת נעליים מחו"ל

מיסים הם עניין מפחיד ומבלבל, במיוחד במדינת ישראל, וזה עלול להפוך כל הזמנה של סניקרס מחו"ל לחוויה לא נעימה, לחשש אמיתי שאין לך באמת מושג מה יהיה המחיר הסופי. אני מכיר את החששות האלו ועברתי אותן בעצמי, ולכן אני מבטיח שבסופו של המדריך הזה תצאו בתחושת ביטחון כדי שתוכלו להזמין את הסניקרס שאתם רוצים מבלי הפתעות לא נעימות. אז קבלו את מדריך מיסים לסניקרס: כל מה שצריך לדעת על הזמנת נעליים מחו"ל.

מדריך מיסים לסניקרס: כל המידע על הזמנת נעליים מחו"ל
מדריך המיסים לסניקרהדס

מדריך מיסים לסניקרס: כל המידע על הזמנת נעליים מחו"ל | תשלום מכס דואר ישראל, מחשבון מכס ועוד

מערכת המיסים במדינת ישראל היא סבוכה ומשעממת, ולכן ניסיתי לפשט את הדברים כמה שרק אפשר, להציג את העקרונות הגדולים יחד עם האותיות הקטנות. מאחר וסניקרהדס לא מזמינים רק סניקרס מחו"ל, העקרונות מתאימים להזמנה של כל מוצר, כמובן עם התמקדות בסניקרס.

מדריך מיסים לסניקרס: מאיזה סכום משלמים מכס?

צריך לדעת שהמכס הישראלי מחייב חבילות על פי שלוש קטגוריות מרכזיות:

  • חבילות שערכן עד 75$: אין מיסים בכלל
  • חבילות שערכן 75$-499$: חייבות בתשלום מע"מ (17%) ומס קנייה (במידה וחל)
  • חבילות שערכן 500$-1000$: חייבות בתשלום מע"מ, מכס ומס קנייה (במידה וחלים)
מדריך מיסים לסניקרס: כל המידע על הזמנת נעליים מחו"ל
מדריך המיסים לסניקרהדס

כמה מכס משלמים על נעליים?

פה יש כבר חדשות טובות. על סניקרס אין מכס ו-אין מס קנייה, כלומר תשלמו רק על מע"מ. אבל שימו כוכבית גדולה ליד זה, יש עוד עלויות נוספות שיפורטו בהמשך.

מדריך המיסים לסניקרהדס
מדריך מיסים לסניקרס

חבילות שערכן 0-75$

הצלחתם להשיג סניקרס בפחות מש-75$? סעו לשלום המפתחות בפנים. אתם לא אמורים לשלם מיסים נוספים. העניין הוא שכל סניקרהדס יודע שזו משימה קשה מאוד. היום נייקי אייר מקס מתחילות מ-120$, אייר ג'ורדן מ-160$, אדידס ייזי מ-220$ ואז יש זינוק אקספוננציאלי כאשר מגיעים ל-אוף ווייט או טראוויס סקוט. יחד עם זאת, היא לא בלתי אפשרית, אפשר ליפול על דיל קרוקדיל, יד שנייה, או על פרטי אופנה שלגמרי יכולים להיות בטווח הזה.

0-75$

פטור לחלוטין ממיסים!

האם בחבילות שערכן עד 75$ המשלוח מחושב כחלק מעלות החבילה או בנפרד?

השאלה שחוזרת הכי הרבה פעמים בכל הפורומים מאחר והנושא הזה מאוד מבלבל. התשובה היא שעלות המשלוח מחושבת בנפרד. כלומר אם הזמנתם ואנס אולד סקול בעלות 60$, ועלות המשלוח היא 20$ (סה"כ 80$), החבילה עדיין שייכת לקטוריית מתחת ל-75$ ולכן פטורה לחלוטין ממיסים.

שורת משלוח נפרדת

ברוב המקרים זוהי ברירת המחדל, אבל בכל זאת חשוב לשם לב עוד בתהליך ההזמנה שסכום המשלוח יהיה בשורה נפרדת מתוכן החבילה ולא חלק ממנו. לדוגמא: אם הזמנתם חבילה בערך של 65$ ועלות המשלוח היא 13$, חשוב שהערך המוצהר על החבילה יהיה 65$ ולא 78$, אחרת תשלמו מע"מ על סכום של 78$.

פיצול חבילות

לא לנסות להתחכם ולפצל חבילות (כלומר להזמין שני זוגות קונברס אולסטאר שערכן 140$ בשתי חבילות נפרדות שכל אחת שווה 70$). הסיבה היא ששתי חבילות או יותר ששלחתם לכתובת שלכם מאותו ספק בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי היבוא יחושבו לפי ערכם הכולל.

חבילות שערכן 75$-499$

75$-499$

חייבות בתשלום מע"מ 17%

זה המקום שאליו נופלות רוב החבילות. מחיר סניקרס מבוקשות כמו אדידס ייזי או אייר ג'ורדן רק עולה והוא צפוי לעלות גם במהלך השנים הקרובות. אם זה יקל עליכם, אז כבר ב-1987 אייר ג'ורדן 3 עלתה 100$, כך שגם לפני 33 הייתם משלמים מע"מ של 15%.

האם בחבילות שערכן מעל 75$ המשלוח מחושב כחלק מעלות החבילה או בנפרד?

בניגוד לחישוב הנפרד של דמי המשלוח מתחת לסכום של 75$, כאן עלות המשלוח מחושבת כחלק מהסכום הכולל לחישוב המע"מ. לדוגמא אם אייר ג'ורדן 1 עולות 160$ ועלות המשלוח היא 40$. המע"מ (17%) יוחשב מתוך סכום של 200$ ולא 160$ (החישוב הוא: 160$+40$=200$), כלומר תשלמו מע"מ של 39$ שהם 141 שקלים.

אם הזמנתי סניקרס ב-550$, האם המע"מ ייגבה על הסכום הכולל או רק על ההפרש מ-75$?

בכל מקרה שעברתם את ה-75$, המע"מ יגבה מתוך עלות המוצר הכוללת. לדוגמא אם הזמנתי נייקי אוף ווייט בלייזר ב-550$, המכס יגבה ממני 17% מתוך 550$ שהם 93.5$.

ביטוח נכלל בתשלום

במידה והוספתם ביטוח לחבילה, גם הוא יחושב בסכום הכללי שממנו יחושב 17% מע"מ. לדוגמא אם הזמנתם ייזי בוסט 500 ב-250$ ועלות המשלוח היא 40$ והוספתם 10$ ביטוח, המע"מ (17%) יוחשב מתוך סכום של 300$ ולא 290$ (250$+40$+10$=300$)

האם זה אומר שמעל 75$ שורת המשלוח לא חייבת להיות נפרדת? מאחר ואין מכס או מס קנייה על סניקרס בסכום של מעל 75$ באמת אין לזה משמעות. אבל אם שורת המשלוח לא תהיה נפרדת במוצר שיש עליו מכס כמו טלוויזיה למשל, אתם עלולים לשלם מכס למרות שלא הייתם אמורים. לדוגמא: אם טלוויזיה עולה 450$ והמשלוח 60$, זה אומר שהמכס יחושב לפי 450$+60$=510$ ואז עברתם את מכסת ה-500$ ולכן תשלמו מכס. לכן עדיף תמיד להקפיד ולבדוק שעלות המשלוח כתוב בשורה נפרדת.

חבילות שערכן: 500$-1000$

500$-1000$

חייב בתשלום מע"מ 17%

מכס ומס קנייה (אם קיים)

שוב חדשות טובות! מאחר ואין מכס ולא מס קנייה על סניקרס זה לא משנה, בכל מקרה תשלמו רק מע"מ, גם אם קניתם סקאיי אל.די וואפל ב-650$.

מה קורה אם עברתי את הסכום של 1,000 דולר?

קודם כל אתה סניקרהדס כבד ושנית עדיין תשלם רק 17%, גם אם קנית נייקי אייר פרסטו אוף ווייט ב-1700$.

מדריך מיסים לסניקרס: עלויות נוספות

זוכרים את הכוכבית ממקודם? אז הנה היא חוזרת בצורת שטרונגול. יש למכס הישראלי כל מני עלויות מוזרות ומסתוריות, עם שמות יצירתיים שנראה כאילו כל המטרה שלהם היא רק לעורר חוסר הבנה ובלבול. חשוב להבין שלמרות שהתשלום מתבצע מול חברת המשלוחים, מי שגובה את המיסים האלו הוא המכס הישראלי. זה לא שהחברות האלו גובות בדיוק את הסכום שהן משלמות, הן כן מרוויחות על חשבוננו, אבל עיקר הסכום עדיין הולך למכס.

עד פברואר 2020 כל החבילות שהיו נשלחות דרך חברות הובלה כמו DHL ו-UPS היו עוברות דרך המכס ואילו חבילות שהיו נשלחות דרך דואר ישראל לא היו נבדקות. חברות המשלוחים התלוננו על כך ובית המשפט חייב את המכס להעביר את כל החבילות דרכו. הדואר טען שאין סיכוי שהוא יצליח להעביר את כל החבילות בזמן בצורה הזו, וכרגע הסאגה הזו עדיין בדיונים. ההתייחסות במדריך היא כאילו כל החבילות עוברות במכס ללא יוצא מן הכלל.

מהן העלויות הנוספות שגובה המכס הישראלי?

אגרת מחשב / ביטחון

אל תנסו אפילו להבין את זה, לוקחים תשלום עבור בדיקות ביטחון ושימוש במחשבי המכס. על חבילות שערכן גבוה מ-100$ משלמים אגרת מחשב בגובה 18 ש"ח ועל חבילות שערכן גבוה מ-500$ משלמים אגרת ביטחון בגובה 41 ש"ח.

עמלת שחרור / הקצאת אשראי

מאחר ועל חבילות שערכן עולה 75$ יש מיסים נוספים, מי שמשלם את אותם למכס הישראלי הוא חברות השילוח. כדי לא לעכב את החבילה, רק לאחר מכן הן גובות את הסכום הזה מהלקוח. על עצם השירות הזה הן גובות עמלת שחרור בגובה של 35 עד 105 ש"ח (תלוי בחברת השילוח). הסכום הזה כולל גם הקצאת אשראי שהיא בעצם תשלום על העברת כספי המיסים מראש למכס ופעולות הגבייה מהלקוח.

איזה עוד עלויות רנדומליות עלולות להיות?

שירותי ניטול ואחסון: כל פריט שמגיע לארץ מהאויר חייב להיות מאוחסן עד השחרור במכס. על אחסון ושינוע הפריט לעיתים המכס גובה תשלום. בסניקרס מדובר על שקלים בודדים, בסביבות 2.5 ש"ח.

עמלת הצהרת יבוא לפריט פטור ממכס: אחת התעלומות הגדולות ביותר בתולדות האנושות, בעיקר מאחר והיא חלה על פריטים שערכם מתחת ל-75$. פחות רלוונטית לסניקרס מאחר ורובן עובר את ה-75$ ואז הפריט עובר במסלול המכס בכל מקרה. היא נגבת בעיקר על ידי מסלול EMS (שירות האקספרס של דואר ישראל) והסכום הוא בדרך כלל 35.1 ש"ח. לעיתים גובים עמלת הצהרת יבוא מקוצרת לפריט חייב (מעל 75$) והסכום עבורה הוא 69 ש"ח.

מדריך מיסים לסניקרס: שאלות כלליות

כיצד והיכן משלמים את המיסים?

חבילות הנשלחות באמצעות דואר ישראל: החבילות האלו מגיעות לסניפי הדואר באזור המגורים שלכם. ניתן לשלם את המיסים בסניף הדואר בעת קבלת החבילה או באמצעות האינטרנט לפני קבלת החבילה.

חבילות הנשלחות בדואר מהיר EMS או באמצעות חברות משלוח: ובמידה והחבילה מגיעה דרך שירותי אקספרס כמו EMS של דואר ישראל, UPS ,FEDEX ,DHL וכד'… התשלום הוא בעת המסירה בבית.

מה עושים כדי להימנע כמה שיותר מתשלום עמלות נוספות

קדם כל עדיף לקנות באתרים שמחשבים את עלות המשלוח עד הבית כולל כל המיסים שעלולים להתווסף להזמנה. הסכום שאתם משלמים באתר תמיד יהיה הסכום הסופי בלי הפתעות. למשל ב-נייקי ישראל ההזמנה כוללת כבר את כל המיסים, גם ב-Farfetch הכל מחושב מראש.

לשלוח את החבילה לכתובת אמריקאית – למשל לחברת Red Box. זה יותר זול ממה שמציעים רוב האתרים האמריקאים וגם מבטיח שבמידה והחבילה תיעצר במכס הם יספגו את המיסים הנוספים. במקרה הזה עדיף גם לקנות באתרים שמציעים משלוח חינם בתוך ארצות הברית.

מי שבוחר את חברת השילוח הוא המוכר. לכן, במידת האפשר, רצוי לבדוק לבדוק לפני ההזמנה דרך איזה חברת משלוחים החבילה נשלחת (DHL, UPS, FEDEX, EMS וכד'..) לאחר מכן פשוט להתקשר למספר המקומי של החברה בארץ (המספרים מופיעים בתחתית העמוד) לציין את כל פרטי הרכישה ולשאול מה יהיה הסכום הסופי של ההזמנה.

מה לגבי פרטי יד שנייה, כיצד מחושבים עליהם המיסים?

יד שנייה זה פיתרון נהדר, במיוחד מאחר והרבה אנשים קונים סניקרס, נועלים אותה פעם או פעמיים ואז מוכרים במצב 9.5/10. אתם יכולים גם לרדת ממתחת ל-75$ בדרך הזו, רק צריך להיזהר מזיוופים ולהקפיד שלמוכר יש ביקורת גבוהה. על פי המכס פריטים משומשים יחויבו במס בהתאם לערך הפריטים, על פי המחיר המוצהר או המצוין בחשבונית.

אם יש לי קרובים מחו"ל שמעוניינים לשלוח לי סניקרס כמתנה, כיצד מחושבים המיסים עליהם?

גם אם שלחו לכם סניקרס במתנה, פריטים שנשלחו כמתנה ללא תמורה כספית מצד הנמען יחויבו במס בהתאם לערך הפריטים, על פי המחיר המוצהר או המצוין בחשבונית. שימו לב כי המכס רשאי לבדוק את הערך המוצהר ובמקרים שונים, לפסול את הערך המוצהר ולקבוע ערך חלופי. אז פחות להצהיר 35$ על נייקי אייר פיר אוף גוד.

מה קורה אם אני לא מעוניין לקבל את החבילה?

במידה וחייבו אתכם על סכומים לא הגיוניים וכל ההזמנה הפכה ללא משתלמת, פשוט תסרבו לקבל את החבילה ותבקשו להחזיר אותה לשולח. יכול שלא יזכו אתכם על דמי המשלוח, אבל לפחות לא שילמתם מאות שקלים לחינם.

מה קורה אם אני רוצה לקבל את החבילה אבל חושב שלא חישבו נכון את המיסים

דואר ישראל: ניתן להגיש ערעור בסניף הדואר, לפני שחרור החבילה ותשלום המסים. את הבקשה לבירור ניתן להגיש בסניף הדואר שבו נמצאת החבילה על גבי טופס של חברת דואר ישראל. מגיש הבקשה רשאי לבקש על גבי טופס הערעור שיגיש, להיות נוכח בעת בדיקת החבילה בתהליך הבירור.

חברות משלוח: ניתן להגיש ערעור רק לאחר שמזמין החבילה שילם את המיסים לחברת המשלוח ובהצגת חשבונית תשלום. הבירור ייעשה מול יחידת תביעות, פקדונות וגרעונות, בבית מכס נמל תעופה בן גוריון, בטלפון: 03-9751172, 03-9751171 או בדואר אלקטרוני: [email protected]

מדריך מיסים לסניקרס: מידע שימושי

טלפונים של חברות השילוח:

DHL: 1-700-707-345
FEDEX:
1-700-700-339
UPS:
1-700-700-877
EMS:
076-8870570 

לקריאה נוספת – המדריך המלא: כל מה שצריך לדעת על קניית נעליים באינטרנט מחו”ל

  • באנג תרנגול ונעלי שטן: מה עומד מאחורי התעלולים הוויראלים של MSCHF

    באנג תרנגול ונעלי שטן: מה עומד מאחורי התעלולים הוויראלים של MSCHF

    לגבריאל וויילי (Gabriel Whaley) נמאס מאוד פוסט שיווקי בפייסבוק או תמונה סוחטת לייקים באינסטגרם. הוא הבין שהציבור כבר לא יכול לשאת את הרעש הטורדני שמייצר עולם הפרסום המסורתי, ולכן בחר להתחיל פרויקט שאפתני משלו בשם MSCHF שמטרתו להמציא את האינטרנט מחדש. לא לפנות ברצינות לכמה שיותר אנשים בתקווה לתפוס חלק קטן מהעוגה, אלא לפתור לאנשים…


  • דורסנית או לגיטימית: למה חברת נייקי תובעת את כל העולם?

    דורסנית או לגיטימית: למה חברת נייקי תובעת את כל העולם?

    קל לראות בחברת נייקי את המרשעת הגדולה שתובעת את כל המתחרים, הרי במשך שנים היא מנהלת מלחמה תביעות עם היריבה השנואה – אדידס, אבל לאחרונה נוספו לרשימת האויבים חברות ענק נוספות כמו סטוק אקס, לולולמון, ובייפ. בעוד התביעה נגד גופים גדולים עוד מתקבלת על הדעת, לחברה יש היסטוריית תביעות קטנונית מול חברות זניחות ואנשים פרטיים…


  • קיקו קוסטדינוב: המעצב שהזריק חיים חדשים חברת אסיקס

    קיקו קוסטדינוב: המעצב שהזריק חיים חדשים חברת אסיקס

    גם אם לא כל הקולקציות נראות בדיוק אותו הדבר, באופנת הגברים מעט מאוד משתנה מעונה לעונה. העיצובים החדשים של המותגים הגדולים מרפרנסים לאופנת הרחוב, לפעמים לתרבות הפופולרית ומדי פעם לטרנדים עכשוויים, אבל בכל מה שקשור לגזרות מעניינות ומאתגרות, אין בשורה חדשה. קיקו קוסטדינוב הוא מעצב שלא יוצר מחדש את אופנת הגברים, אבל כן משנה את…


  • קית': מהו סוד ההצלחה הגדול של רוני פייג? | KITH

    קית': מהו סוד ההצלחה הגדול של רוני פייג?  | KITH

    רוני פייג הוא לא מעצב אופנה, למעשה כוח-העל שלו הוא היכולת לייצר הייפ. זה מה שהפך את קית' מחנות צנועה לאחד ממותגי הסטריט-וור המשפיעים ביותר בעולם, ואת הביקור בחנויות של KITH לחוויה בפני עצמה. בעזרת קשרים במקומות הנכונים, הרבה עבודה קשה ולא מעט כישרון, פייג' יצר מוסד ניו-יורקי שמכתיב טרנדים בעולם הסניקרס, ולכן כל המותגים…


  • פיט פארה: פופ-ארט של סקייטבורד, אמנות ומוזיקה | Parra

    פיט פארה: פופ-ארט של סקייטבורד, אמנות ומוזיקה | Parra

    לא משנה אם מדובר בעיצוב טישרטים, סירטוט, ציור, אנימציה או פיסול, אפשר לזהות מקילומטרים את הסגנון הייחודי של פיט פארה (Piet Parra). סטייל שהפך אותו לאמן מוערך על ידי הגלריות המובילות מעולם, ובמקביל לאחד היוצרים הפופולרים ביותר בתרבות הסטריט-וור. האופן שבו הוא הצליח לשלב בין עולמות הסקייטבורד, מוזיקה ואמנות חזותית, הפכו אותו לאחד האמנים המרגשים…


  • Stüssy: למה שון סטוסי הוא הסנדק של תנועת הסטריט-וור?

    Stüssy: למה שון סטוסי הוא הסנדק של תנועת הסטריט-וור?

    יש מעט מאוד מותגים בעולם הסטריט-וור שהצליחו לשמור על הרלוונטיות שלהם מעל ארבעים שנה. לייבלים שייסדו את הז'אנר, יצרו עדת מעריצים סביבם, והלוגו שלהם הפך לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם תרבות הרחוב. סטוסי היא בדיוק מותג כזה, ולמרות שהוא מלווה אותנו משנות השמונים, לא רק שהוא עדיין רלוונטי, שיא הפופולריות שלו עוד לפניו. זה הסיפור…


  • חנויות הסניקרס הכי שוות בלוס אנג'לס: סניקרס שופינג בחו"ל

    חנויות הסניקרס הכי שוות בלוס אנג'לס: סניקרס שופינג בחו"ל

    בכל מה שקשור לעולם הסניקרס והסטריט-וור, תהיו בטוחים שלוס אנג'לס היא אחת הערים המובילות בעולם. למעשה מדובר במקום המושלם להתעדכן בכל מה שחם בסצנה ולהתחבר לתרבות הרחוב. מלבד מורשת עשירה של פאשן וסטייל, אחד המאפיינים הבולטים ביותר של סצנת הסניקרס בעיר הוא הגיוון שלה – ממותגי מעצבים יוקרתיים ועד למותגי סטריט-וור עצמאיים, כך שכולם יוכלו…


  • נעליים עם גלגלים: נעלי רולר ונעליים עם גלגל נשלף – מדריך

    נעליים עם גלגלים: נעלי רולר ונעליים עם גלגל נשלף – מדריך

    הילדים שוב משועממים או מתעצלים לצאת מהבית? למה לא לאפשר להם לבצע פעילות מהנה ומשחררת שתשפר להם את היציבה ואת שיווי המשקל, תעניק מיומנויות מוטוריות חדשות, ותעזור לשיפור הריכוז והכושר הגופני. נעליים עם גלגלים משלבות את הטוב מכל העולמות, הן מתנה מושלמת שמשלבת הנאה עם פרקטיות, ועכשיו כל מה שאתם צריכים כדי למצוא את נעלי…


InstacopSneakers

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *