נגררת אחרי טרנדים: הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ

בתחילת שנות התשעים הייתה סיבה אחת שבזכותה ריבוק הייתה חברת הספורט הגדולה ביותר בעולם – הריבוק פאמפ. ראפרים, ספורטאים וכוכבי קולנוע, כולם רצו להיראות עם הכדור הכתום על הלשון. הפאמפ נחטפה מהמדפים למרות המחיר היקר שלה (שווה ערך ל-374 דולר היום!) ובשיאה הניו-יורק טיימס קבע שאם הפאמפ הייתה חברה נפרדת, היא הייתה מותג הספורט הרביעי בגודלו בעולם. ריבוק גם ידעה להכות בברזל כשהוא חם, ובנוסף לכדורסל, הוציאה פאמפ לכל ענפי הספורט המובילים שלה – פאמפ לריצה, קרוס טריינינג, כדורסל רחוב, טניס, פיטנס ואפילו פאמפ לטיולי שטח. אז כיצד הגענו למצב שריבוק הפכה היום לחברה לא רלוונטית, ומהי הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ שלה.

נגררת אחרי טרנדים: הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ

נגררת אחרי טרנדים: הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ

למרות שטינקר הטפילד יצר את ה-נייקי מאג של מרטי מקפליי מהסרט בחזרה לעתיד (1985), דווקא ריבוק היא הראשונה שהצליחה לייצר סוג של גרסה מציאותית דומה – יצור חי שמתעורר לחיים ברגע שנועלים אותו, ויודע להתאים את עצמו לכף הרגל של כל אחד. הפאמפ הייתה טכנולוגיה כל כך חלוצית ופורצת דרך, שנייקי נכנסה ללחץ היסטרי וניסתה להציג את הגרסה החיוורת שלה עם ה-נייקי אייר פרשור, נעל שהגיעה עם משאבה חיצונית שנראית כמו קונדום משומש. היא ירדה מהרעיון הזה מאוד מהר.

נגררת אחרי טרנדים: הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ

אפשר להתווכח כמה הפאמפ הייתה גימיק בלבד, או שהיה סביבה איזה היגיון פרקטי. אפשר לטעון שבניגוד אליה, האוויר בסוליה של נייקי או מוט הפיתול של אדידס, באמת שיפרו את הביצועים של הספורטאים. אבל עם עובדה אחת אין מקום לדיון – הפאמפ היא הטכנולוגיה המגניבה והכייפית ביותר שהומצאה אי-פעם בעולם הסניקרס. לא האורות המטופשים של אל.איי גיר, לא נעליי הסקטים לילדים של Heelys ואפילו לא ה-נייקי אדופט BB עם השריכה האוטומטית של נייקי שיצאה לאחרונה.

נגררת אחרי טרנדים: הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ

ריבוק אינסטה-פאמפ

אם יש משהו שכן הצליח להתחרות במגניבות של הפאמפ, זה רק האינסטה-פאמפ, בלוני גז קטנים שהגיעו בתוך סיפולוקס זרחני קטן. ריבוק פיתחה את הטכנולוגיה כסוג של פאמפ 2.0 והיא הייתה מדהימה לא פחות. הריבוק אינסטה-פאמפ ידעה להתאים את עצמה במהירות שיא ובאופן כמעט אוטומטי לכף הרגל של כל אחד. אם היו מנפחים את הנעל בלי להשחיל את כף הרגל לתוכה, ניתן היה לראות ממש את בועות האוויר מתנפחות, וזה היה מחזה מהפנט.

מחזה מהפנט - ריבוק אינסטה פאמפ
מחזה מהפנט – ריבוק אינסטה פאמפ

זו הסיבה שבגללה כל כך מאכזב לראות שלאורך השנים ריבוק כמעט ולא הוציאה מחדש את הפאמפ. משום מה היא מתעקשת להוציא שוב ושוב את אותם דגמים של אינסטה-פאמפ פיורי בצבעים של סרטים מצויירים, או ריבוק אומני לייט שהמשאבה בהם היא לקישוט בלבד. זה כבר סתם זלזול בקהל שלה, אם אתה כבר קונה פאמפ, ברור שאתה רוצה שהיא תעבוד.

תחשבו שנייקי הייתה לוקחת את סדרת את האייר מקס ומוציאה לאורך השנים רק אייר מקס 1 או אייר מקס 90 ומתעלמת לחלוטין מדגמים כמו ה-אייר מקס 95 או ה-אייר מקס 97. תחשבו שאדידס הייתה מוציאה רק ZX-8000 מבלי לתת מקום לדגמים איקונים כמו ה-ZX 500 או ה-ZX 1000. זה הרי היה זלזול מוחלט במורשת שלה ובקהל שהביא אותה למקום שהיא נמצאת בו היום. זה בדיוק מה שריבוק עושה, מדי פעם היא עושה טובה ומוציאה איזה פאמפ מהארכיון, אבל זה מעט מדי ולא מצליח לצבור הייפ.

נגררת אחרי טרנדים

יכול להיות שלריבוק אין היום את היכולת הכלכלית או את העוצמה השיווקית להחזיר את הפאמפ. היא הפכה להיות חברה שנגררת אחרי טרנדים במקום לייצר אותם. היא מעדיפה ללכת על בטוח ולהוציא עוד קלאב C או קלאסיק לת'ר בפעם המיליון. כמובן שמדובר בטעות, דווקא היום כשבת-הדודה שלך מגיעה לארוחת חג עם אייר ג'ורדן 1 וילדים הולכים מכות על דאנק פנדה בקניון, סניקרהדס מחפשים אלטרנטיבה, הרי כל גל ההתעוררות סביב ה-ניו-באלאנס לאחרונה, הוא בזכות העובדה שנייקי וג'ורדן הפכו למיינסטרים.

בתקופת השיא שלה, ריבוק לא הסתפקה רק בפאמפ, היא ידעה לייצר טכנולוגיות מובילות ולשלב אותן בנעל אחת. הפאמפ אומנם ריפדה את החלק העליון, אבל כוורת הקלסייט או טכנולוגיית ERS שולבו בסוליה והפכו את הנעליים של ריבוק לצעידה על מרשמלו. גם פה החברה ממשיכה לפשל, ההקסלייט היא לא יותר מצל של עצמה, ה-ERS מעולם לא חזרה. ריבוק חייבת לחזור את השורשים שלה, למקום שממנו הכל התחיל, היא חייבת להחזיר עוד דגמים מסדרת הפאמפ, אנשים כבר יבואו אחריה.

נגררת אחרי טרנדים: הטעות הגדולה שריבוק עושה עם טכנולוגיית הפאמפ

כמה דגמי פאמפ ששוכבים שנים בארכיון של ריבוק:

Reebok the Pump (1989)

Reebok Twilight Zone Pump (1990) Reebok

SXT Pump ERS (1990) Reebok Pump Court Victory II (1991)

Reebok Pump Court Victory HXL (1991)

Reebok Pump SXT Hytrel (1991)

Reebok The Pump Club (1991)

Reebok OXT Pump HXL (1991)

Reebok Pump 2 HXL (1991)

Reebok The Pump AXT Mid (1991)

Reebok AXT Pump HXL (1991)

Reebok Instructor Pump Hytrel HXL (1991)

Reebok AL Pump HXL (1991)

Reebok The Pump SXT II (1991)

Reebok Pump Graphlite HXL (1991)

Reebok Running Pump HXL (1991)

Reebok The Pump Running (1991)

Reebok Pump Blacktop Battleground (1992)

Reebok Omni Zone 3 Pump HXL (1992)

Reebok CXT Pump HXL (1992)

  • קית': מהו סוד ההצלחה הגדול של רוני פייג? | KITH

    קית': מהו סוד ההצלחה הגדול של רוני פייג?  | KITH

    רוני פייג הוא לא מעצב אופנה, למעשה כוח-העל שלו הוא היכולת לייצר הייפ. זה מה שהפך את קית' מחנות צנועה לאחד ממותגי הסטריט-וור המשפיעים ביותר בעולם, ואת הביקור בחנויות של KITH לחוויה בפני עצמה. בעזרת קשרים במקומות הנכונים, הרבה עבודה קשה ולא מעט כישרון, פייג' יצר מוסד ניו-יורקי שמכתיב טרנדים בעולם הסניקרס, ולכן כל המותגים…


  • סיכום שנת 2022 בעולם הסניקרס ותחזית לשנה הבאה

    סיכום שנת 2022 בעולם הסניקרס ותחזית לשנה הבאה

    כל האתרים הגדולים והמגזינים הנחשבים פרסמו את רשימות הסניקרס שלהם לשנת 2022, אז הנה משהו קצת אחר – סיכום שנת 2022 בעולם הסניקרס ותחזית לשנה הבאה מי זוכר שפעם ריבוק הייתה חברת הספורט הגדולה ביותר בעולם, שכל הילדים רצו נעלי BK או אל איי גיר. חברות חדשות צצו וחברות ותיקות נשכחו, אבל מעולם לא הייתה…


  • איך יראה העתיד של חברת אדידס אחרי עידן קניה ווסט?

    איך יראה העתיד של חברת אדידס אחרי עידן קניה ווסט?

    הפסד של 250 מיליון יורו ובור תקציבי של 1.8 מיליארד דולר, זו החורבה שהשאיר קניה ווסט אחרי שחברת אדידס נאלצה לזרוק אותו מכל המדרגות. שפוי או מטורלל, אימפולסיבי או מחושב, האמירות של ווסט לא השאירו לאדידס אפשרות אחרת, היא הייתה חייבת להפסיק את השותפות באופן מיידי ולהתחיל לתכנן את העתיד שלה מחדש. בניגוד לכל רואי…


  • נעליים מינימליסטיות: פחות זה יותר כשרצים עם נעליים ייחפות

    נעליים מינימליסטיות: פחות זה יותר כשרצים עם נעליים ייחפות

    מהו השקר הגדול ביותר בהיסטוריה? האם באמת נחתנו על הירח, מה מכיל בקבוק קריסטל מנטה והאם קניה ווסט הוא דמות אמיתית או טרול אינטרנט? יכול להיות שהשקר הגדול ביותר בהיסטוריה הוא דווקא הנעליים שלנו, האמונה העיוורת שהטכנולוגיה שיש בנעלי ספורט משפרת לנו את הביצועים, תורמת ליציבות של כף הרגל ומגינה עלינו מפציעות. הנה כל מה…


  • JJJJound: המקום שבו העולם הוירטואלי והעולם האמיתי נפגשים

    JJJJound: המקום שבו העולם הוירטואלי והעולם האמיתי נפגשים

    כל פעם יש שם חדש שמתקיף אותך מכל הכיוונים, מתפרץ באלימות לפיד שלך בלי אפשרות להתנתק, להישאר מחוץ ללופ. פעם זה זה היה אמבוש, אחרי זה ALD והיום ההדר מוכתר של עולם הסניקרס והסטריט-וור הוא JJJJound, אבל מי זה ג'אונד, או שהשאלה הנכונה היא מה זה בכלל ולמה יש כל כך הרבה ג'יייי בשם? JJJJound:…


  • ניו באלאנס 550: כל המידע על New Balance 550 לנשים וגברים

    ניו באלאנס 550: כל המידע על New Balance 550 לנשים וגברים

    למעלה משלושים שנה לקח לחברת ניו-באלאנס לגלות את האייר פורס הלבנה שלה, אבל היום כבר אפשר להכריז שה-ניו באלאנס 550 היא אחת הנעליים החמות והמבוקשות ביותר בשנים האחרונות. בין אם מדובר בשיתופי פעולה או השקה רגילה, הנעל זו נחטפת כמו לחמניות חמות, והפכה לאלטרנטיבה עבור כל מי שמחפש עיצוב פשוט ונוח, קצת שונה מהסביבה, שמתאים…


  • סניקרס לחדר כושר: נעליים שטוחות לאימון כוח במכון עם הסטייל הנכון

    סניקרס לחדר כושר: נעליים שטוחות לאימון כוח במכון עם הסטייל הנכון

    בניגוד לענף ספורט כמו ריצה, שבו חשוב לנו שהנעל תעניק לנו בלימת זעזועים ואנרגיה חוזרת, כאשר אנחנו מבצעים דדליפט או סקוואט, אנו זקוקים קודם כל לנעל קשיחה ושטוחה שתעניק לנו אחיזה טובה בקרקע ויציבות מירבית. בכלל זה חשוב שהסוליה של סניקרס לחדר כושר יהיו כמה שיותר נמוכות ועם כמה שפחות שיפוע. סניקרס לחדר כושר: נעליים…


  • 10 נעלי הטניס הגדולות ביותר בהיסטוריה

    10 נעלי הטניס הגדולות ביותר בהיסטוריה

    עוד רואים אנשים הולכים היום עם נעלי ריצה חדשות, פה ושם עם נעלי כדורסל, אבל אף אחד לא הולך יותר ברחוב עם נעלי טניס מהתקופה הנוכחית. זה חבל כי מתחילת שנות השבעים עד לסוף שנות השמונים לנעלי טניס היה באמת עיצוב מדהים, ואין דרך טובה יותר להוכיח את זה מאשר להיזכר בכמה מהסניקרס האיקוניות ביותר…


InstacopSneakers

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *